Misnøye,  På sidelinja

Feilplasserte fotgjengere

Noe av det mest irriterende som finnes er folk som rusler i veien. Fortauet ligger en meter unna, men der er det en drøss mennesker som ikke har tenkt til å gå. De tenker at det er mye bedre å ta veien i bruk slik at biler må gjøre en unnamanøver.

Ikke bare på vinteren

Jeg kan til en viss grad forstå bruken av veien når det ligger is på fortauet. Føttene skal sitte fast i underlaget når man er ute og går. Det hører med til fotturens a-b-c. Eldre mennesker har også en del utfordringer som vi trafikanter må ta hensyn til når vi er ute. Litt rolig rundt svinger og i nabolag er en tommelfingerregel.

At det ligger grus på fortauet er ingen hindring i forhold til å måtte ta veien i bruk. Da er du en feilplassert fotgjenger og til fare for deg selv og trafikanter. Som regel ser man folk bare en meter ut i veien, der det attpåtil ligger masse grus. Meningsløs vandring. Midt på sommeren kan man også støte på feilplasserte fotgjengere.

Forbilder for barna

På bildet over ser man fortauet til venstre og veien til høyre. Hvorfor ser jeg på denne strekningen folk gående i veien? Er det bare for å irritere? Hva slags forbilder for barna er man når man rusler midt i gata utenfor en barneskole midt i storefri?

Biler er ingen trussel for disse fotgjengerne. Mange ganger får jeg et truende blikk når jeg kommer kjørende forbi folk som går midt i gata. Det kan virke som om jeg forstyrrer vedkommendes fred og ro og er til stort bryderi. Jeg skal innrømme at jeg koser meg når jeg ruller forbi i bilen. Skulle jeg ha tutet for å gjøre dagen helt komplett?

Kom deg ut av veien

Se og kom dere inn på fortauet! Veien er for bilene og fortauet er for de myke trafikantene. Om barna ser deg gå i veien vil de tro at det er helt ok å gå eller sykle der. Og det er virkelig ikke greit.

Nå for tiden er det mye grus, men det er det også for bilene. Av og til er bremselengden ganske lang. Om du vaser rundt i veien, og en bil ikke får øye på deg rundt svingen, kan det være at du får en skikkelig karamell. Like ille er det å påføre andre følelsen av å skade noen.

Sånn… deilig å få skrevet det.

Sigolsen #gubbe